Monthly Archives: February 2015

Ce afecțiuni pot fi tratate cu Plasmolifting TM (PRP , plasma imbogatita in trombocite)?
Plasmolifting este o metoda de tratament folosita nu doar pentru combaterea ridurilor si infrumusetare. Este de fapt o procedură injectabilă pentru stimularea locală a proceselor regenerative în ţesuturi.
Infiltraţiile de plasmă intra- si periarticular articulatii

sperantacontribuie la reducerea inflamatiei, la eliminarea durerii şi la restabilirea amplitudinii mişcărilor articulare. Includerea procedurii Plasmolifting în schema de tratament permite reducerea dozelor de antiinflamatorii administrate sau chiar intreruperea lor, evitand astfel efectele adverse ale acestora. Si-a dovedit eficienta in osteoartrită, osteoartroză, periartrită, tendinopatii, leziuni ale ligamentelor şi muşchilor, cu aplicatii in ortopedie, reumatologie,recuperare in medicina sportiva.
De cate proceduri este nevoie ?
Se recomanda 1- 3 proceduri, in funcție de gradul și vechimea leziunii, la interval de 7-10 zile .
La ce ne putem aștepta după Plasmolifting ?
După tratament are loc: eliminarea spasmului muscular, îndepărtarea senzaţiilor dureroase, regenerarea lichidului sinovial, îmbunătăţirea nutriţiei cartilajului articular şi accelerarea regenerării acestuia, activizarea circulaţiei sangvine în zona articulaţiei afectate, reducerea presiunii asupra suprafeţelor articulare afectate ale oaselor şi creşterea distanţei dintre acestea, întărirea muşchilor ce înconjoară articulaţia afectată, sporirea mobilităţii articulare, reducerea semnificativă a perioadei de reabilitare după traume, operaţii şi protezări.
Pregatirea prealabila a articulatiilor prin oxigen-ozonoterapie creste efectul regenerativ al Plasmoliftingului.

Artroza reprezinta degenerarea cartilajului ce acopera suprafata oaselor constituente ale articulatiilor, mai ales a genunchilor, a soldurilor, ale coloanei vertebrale. Accelerarea uzurii normale a cartilajelor se datoreaza nu doar imbatranirii. De cele mai multe ori se asociaza greutatea corporala excesiva, suprasolicitarea prin activitati fizice profesionale sau sportive, traumatisme, unele boli, medicamente. Simptomele acestor artroze sunt: durerea, anchiloza articulatiei respective(blocarea), scaderea amplitudinii miscarilor, „cracmente” în timpul miscarilor si deformarea articulatiei respective.
In cazul afectiunilor articulare s-a constatat ca ozonul introdus in zona bolnava are proprietati de recuperare incontestabile, de efect regenerativ al celulelor, respectiv de intarire a sistemului imunitar, ameliorarea si vindecarea leziunilor post-traumatice.
Se foloseste ozonul prin injectii in tesutul afectat, alegand momentul potrivit, locatia tinta si in doza potrivita atat diagnosticului cat si statusului biologic al pacientului.
Ozonoterapia se poate folosi ca unica metoda de tratament sau adjuvanta de prevenire, stopare sau reversare a afectiunii articulare.Se poate asocia cu alte metode de vindecare naturale, cum sunt infiltratiile cu plasma imbogatita in trombocite (PRP /Plasmolifting).

OZONOTERAPIA IN DURERILE DE SPATE
O mare parte din populatie acuza dureri de spate. O cauza importanta a acestei dureri o constituie hernia de disc. Discurile intervertebrale absorb energia provenita din socurile la care este supusa coloana vertebrala in timpul diferitelor miscari si ii mentin flexibilitatea. Hernierea discului intervertebral poate fi produsa de un traumatism, ridicarea unei greutati, o intoarcere brusca, ridicari vicioase, vibratii, accidentari in sport. Imbatrânirea, obezitatea, fumatul (deterioreaza absorbtia substantelor nutritive la nivelul discurilor intervertebrale) cresc riscul de aparitie a acesteia.Aparitia simptomatologiei trebuie sa indrume de urgenta pacientul spre medicul specialist ortoped sau neurochirurg; amânarea consultatiei poate fi urmata de complicatii ireversibile.Daca pacientul nu constituie o urgenta chirurgicala, date recente sugereaza ca extinderea terapiei conservative ar putea sa aiba rezultate la fel de bune ca si chirurgia. Ozonoterapia beneficiaza de o rata mare de vindecare a cazurilor selectate, existând un corespondent CT sau RMN care probeaza stabilizarea leziunii.
Terapia cu ozon actioneaza prin mai multe mecanisme:
– reduce durerea din lombosciatica determinata de inflamatia de la nivelul fragmentului discal prin diminuarea compusilor proinflamatori.
– reduce durerea prin hiperoxigenarea zonei herniate. Radacinile nervoase si, in special, cele senzitive sunt sensibile la anoxie producând durere.
– micsoreaza dimensiunile fragmentului
– stimuleaza repararea tisulara
Studiile clinice din ultimii ani demonstreaza eficienta terapeutica a ozonoterapiei. Terapia cu ozon este lipsita de efecte secundare, atât timp cât este aplicata respectând cu strictete protocoalele terapeutice.